بهترین و جذاب ترین رنگ های اتاق خواب از نظر روانشناسی چیست؟
در واقع معرفی راهکارهایی در جهت انتخاب رنگ اتاق خواب متناسب با نیازها و روحیات منحصر به فرد خود وجود دارد.
مهم است بدانید که ، اگر تا به حال به این فکر کرده اید که چرا در فضایی احساس آرامش و راحتی می کنید ولی در فضای دیگر احساس تنش یا عصبانیت می کنید ، با این اوصاف دقت داشته باشید که ، رنگها بر احساسات و عواطف ما به صورت ناخود آگاه تاثیر می گذارند . خالی از لطف نیست که حس و حال هر رنگ را از نظر روانشناسی درک کنیم تا بتوانیم بهترین و خاص ترین رنگ را برای تزئین اتاق خواب انتخاب کنیم .
خوب است بدانید که برای ایجاد فضایی ایده آل و خاص تر ، لازم است که دانش و اطلاعات روانشناسی خود را در زمینه رنگها بالا ببرید. در همین راستا ، دانشمندان علوم رنگ شناسی بر این عقیده هستند که میتوان از رنگ ها به عنوان رابط ارتباطی مستقیم بین افراد استفاده کرد . همچنین محققان دریافته اند ، رنگ ها چیزی فراتر از یک تجربه بصری هستند ، همچنین آنها می تواند بر روحیه و احساسات ما تأثیرات جدی نیز به جای بگذارند .
رنگ اتاق خواب
گفتنی است که علم روانشناسی رنگ سابقه طولانی و قدیمی داشته و در فرهنگ های مختلف ، افراد از آن برای زیبا سازی فضای منزل استفاده میکردند . خوب است بدانید که رنگ ها می توانند تاثیر کاملا مستقیمی بر شادی و یا غم شما در زندگی بگذارند .
حال که تاحدودی با این موضوع نیز آشنا شده اید ، ویکی سرا در ادامه این مطلب میخواهد علم روانشناسی رنگ برای دکوراسیون اتاق خواب را به طور آگاهانه تر برای شما توضیح دهد ، تا بتوانید از آن برای ایجاد فضایی مدرن و زیبا تر استفاده نمائید .
خوشبختانه می توانید به سادگی با رنگ آمیزی دیوارها ، رنگ تخت ، مبلمان یا حتی با استفاده از رنگ های نقطه ای بر روی پتو و نیز استفاده از گیاهان یا تصویری دلنشین روی دیوار ، جلوه ی زیبایی را به اتاق خواب دهید . همانطور که در ابتدای مبحث ، بدان نیز اشاره کردیم . رنگ ها از نظر روانشناسی ، میتوانند حال روحی و جسمی ما را خوب یا بد کنند .
در اصل ، استفاده از رنگ های مختلف برای دکوراسیون اتاق خواب می تواند به نوعی ، شخصیت شما را نشان دهد و از طرفی انرژی فوق العاده مثبت را وارد فضای اتاق خواب شما کند . دقت داشته باشید که واکنش به رنگ می تواند ذهن افراد را به خود درگیر کند ، اما باید دانست که ، انواع مختلف وگوناگونی از رنگ ها ، می تواند واکنش های خاصی را ایجاد کنند . مثلا رنگ های گرم مانند قرمز ، زرد و نارنجی می توانند احساس گرمای بیش ازحد یا پرخاشگری را به وجود آورند . اما در عوض ، رنگ های سرد مانند سبز و آبی می توانند آرامش بخش باشند .
دقت نمائید ، از آن جایی که همه ما برای رفع خستگی و نیز انجام کارهای روزانه سخت ، ساعت های زیادی در اتاق خواب هستیم ، با این اوصاف، بهتر است به اصول روانشناسی رنگ در هنگام چیدمان اتاق خواب بیشتر توجه کنید .
حقیقتا ، خواب بخش مهمی از زندگی افراد را به خود اختصاص می دهد و درهمین راستا کیفیت خواب ، می تواند بر تمام وجوه زندگی تاثیرگذار باشد . بنابراین ، با استفاده از اصول روانشناسی برای چیدمان اتاق خواب ، می توانید شرایط محیط خواب خود را به بهترین شکل تغییر دهید و از محیط خود لذت ببرید . در ادامه ویکی سرا رنگ ها را تجزیه کرده و به شما میگوید هر کدام از رنگها چه حسی را به اتاق خواب شما می دهند .
انواع خاص رنگها و چرخه ی آن
در واقع ، رنگها به سه گروه اصلی ، رنگ های گرم ، سرد و خنثی طبقه بندی می شود . در ادامه تمایل داریم که این ترکیبات خاص را تعریف و خصوصیات عجیب هر کدام از آنها را شرح دهیم .
رنگ های گرم
لازم به ذکر است که بدانید ، در چرخه رنگ ، یک گروه از رنگها هم راستای خورشید ، گرما و آتش قرار دارند که به آنها رنگ گرم و خاص نیز گفته میشوند . به طور کل ، این رنگها بر روی احساست شخصی و رفتار آنها تاثیرگذار است .
همچنین رنگهای زرد ، قرمز ، نارنجی و سایه های مختلف این رنگ ها در زیر گروه این ترکیب رنگ های هیجان انگیز قرار می گیرند . در مجموع می توان گفت که طول موج این رنگها طولانی است و این رنگها به راحتی قابل مشاهده هستند .
رنگ های سرد
در حالت ایده آل ، رنگ سرد به ترکیباتی گفته میشود که حس طبیعت و آرامش خاطر را در بدن ما ایجاد میکند . در اصل ، باید دقت داشته باشید که این ترکیبات خیلی قوی نیستند و تمایل به عقب نشینی در فضا دارند . در نهایت ، استفاده دقیق و اصولی از این کاربن رنگ ، خستگی بدن را کاهش داده و انرژی آن را افزایش می دهد .
در همین راستا می توان گفت که سبز ، آبی و بنفش در زیر گروه رنگ های سرد قرار می گیرند . بهتر است بدانید که این ترکیب رنگ ها در فضاهای فشرده ، بهترین عملکرد را برای بزرگ نمایی فضای کوچک به فضایی بزرگ تر را دارند . از نظر روانشناسی Coold colors برای دکوراسیون اتاق خواب میتواند بسیار مناسب باشد . درمجموع ، ترکیبات رنگی سرد ، استرس ، اضطراب ، نگرانی و احساسات پریشانی را کاهش میدهند . به عبارت دیگر ، سبز ، آبی و بنفش رنگ های آرامش بخشی هستند ، آنها تنش های عصبی را کاهش میدهند و از این طریق میتوانند انتخاب بسیار خوب و بی نقصی برای اتاق خواب باشند .
در نهایت ، استفاده از این ترکیب رنگی برای اتاق خواب میتواند حس و حال هوا تازه را در اتاق خواب ایجاد کرده و از این رو نیز انرژی بدن را افزایش میدهد .
رنگهای خنثی
از این نکته نیز غافل نشوید که رنگ های خنثی را به وضوح نمیتوان در چرخه رنگی شناخت ، بلکه آنها مکمل رنگهای دیگر هستند . توجه داشته باشید که رنگهای خنثی با رنگهای اصلی و ثانویه رقابت نمیکنند و در عوض آنها را ستایش می کنند .
به نوعی می توان گفت که رنگهای خنثی یا ( Neutral colors ) ترکیباتی می باشد که در طیف رنگی قرار نمی گیرند . به طور کلی این رنگها از ترکیب رنگ ها با یکدیگر به وجود می آیند و میتوانند اثرات مثبت یا منفی داشته باشند .
در کل رنگ های خاص و خنثی شامل :
- بژ
- طلایی کم رنگ
- گلبهی
- زرد روشن
- قهوه ای بی حال
- کرم
- خاکستری
- سفید
- شیری
- سفید چرک
- طوسی روشن
قوانین انتخاب رنگ از نظر روانشناسی
رنگ های ملایم
در حالت معمول ، یکی از قوانین ابتدایی برای دکوراسیون اتاق خواب ، استفاده از رنگهای ابتدایی و پایه است . توجه داشته باشید ، اتاق خواب محلی برای افزایش آرامش و استراحت کردن است . بهتر است از رنگهای ملایم برای دکوراسیون این فضا استفاده کنید . از این رنگها میتوان به عنوان ترکیب پایه برای وسایل اتاق خواب ، همچنین کاغذ دیواری و پرده استفاده کرد . طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده ، روانشناسان به این نتیجه رسیده اند ، این ترکیبات رنگی آرامش و حس مثبتی را به محیط شما وارد میکند .
حذف آینه
این نکته بسیار مهم را درنظر داشته باشید که برای رعایت اصول روانشناسی چیدمان اتاق خواب ، لازم است که آینه یا میز آینه را در جهت خلاف تخت خواب خود قرار دهید . به طور کلی آینه در هنگام خواب نباید در مقابل شما باشد . زیرا حذف آینه ، آرامش شما را افزایش داده و از این طریق خواب بهتری را تجربه میکنید . اگه قصد دارید ، بیشتر درمورد نحوه اصولی چیدمان اتاق خواب اطلاعاتی دریافت کنید ، بهتر است مقاله فنگ شویی اتاق خواب را مطالعه فرمائید .
رنگ سفید
در اصل همه شما میدانید که رنگ سفید از دسته رنگ های خنثی به شمار می رود . این رنگ نماد پاکی و خلوص است . سفید نشانه تمیزی، رهایی، تقوا، بی گناهی، تازگی، صلح ، کمال، معنویت و سادگی می باشد و همچنین رنگی محرک و براق میباشد .
لازم است بدانید که در علم روانشناسی رنگ سفید به عنوان نماد درستی و رو راستی شناخته میشود و میتوان از آن برای دکوراسیون اتاق خواب استفاده کرد . اما علاوه بر تمام این ها رنگ سفید هارمونی ، نقش بینظیری نسبت به سایر رنگها دارد و به راحتی با انواع رنگ ها ، ست میشود و از این رو میتوانید با ترکیب کردن این رنگ با رنگهای دیگر فضای اتاق خواب را زیبا و خاص تر کنید .
زمردی
فراموش نشود که سبز زمردین یکی دیگر از رنگهای خاص و فوق العاده بینظیر است که میتواند ، فضایی زیبا و دل انگیزی را در اتاق خواب شما ایجاد کند . در هر صورت انتخاب هر یک از این طیف های رنگی سبز بهتر است، از اصول روانشناسی رنگ برای دکوراسیون اتاق خواب پیروی کنید تا از این طریق بتوانید نمای اتاق خود را به طور کلی تغییر و آن را زیباتر جلوه دهید .
منبع >>> wikisara